Ukrainian Fashion Week

UFEG Anthropocene graduate project

UFEG Anthropocene graduate project

ANTHROPOCENE

Людство вступило в геологічну епоху антропоцену ‒ вперше за історію існування Землі саме люди відіграють головну роль в екосистемі планети. Це накладає колосальну відповідальність на індустрію моди. Цьому і присвячений випускний проєкт дизайнерів UFEG.

Якою має бути форма-функція сьогодні, аби звести до нуля відходи виробництва? Відповідаючи на це питання, випускники надихнулися роботами сучасних архітекторів, які створюють футуристичні будівлі для свідомої людини 21-го століття. Студенти використовували принцип zero-waste, що не залишає відходів крою та шиття.

Блок BIODESIGN присвячений найекологічнішому способу створення одягу. Вперше в Україні випускники UFEG створили «живі речі», вирощені в лабораторії у співпраці з S.Lab за допомогою грибного міцелію. До того ж всі моделі виготовлені з природних матеріалів, які повністю біорозкладні та абсолютно безпечні для Землі.

До складу учасників групового проєкту ввійшли випускники UFEG Марія Сопіна, Юлія Орлова, Анастасія Чемерченко, Олена Гришина, Марія Руденко та Надія Коркіна.