Ukrainian Fashion Week

POUSTOVIT SS23

POUSTOVIT SS23

Пов’язані життям 

Український бренд POUSTOVIT представив нову колекцію, присвячену зв’язку поколінь та збереженню українських традицій. У колекцію увійшли вишивані сукні та сорочки, ніжних кольорів, невагомі тканини з бавовни та шовку та традиційні для бренду квіткові принти. 

Працювати над колекцією дизайнерка Лілія Пустовіт почала рік тому, коли було необхідно шукати підтримку для себе та всієї країни в тому справжньому, що тримає багато поколінь та може допомогти нації в складну годину. Цією ідеєю стало Дерево життя, що корінням тримається за традиції та історичну пам’ять, а гіллям уходить у світле майбутнє; на ньому сидить Сокіл-Род  — першоптах та першобог світу, який символізує початок людства. 

Ці мотиви можна знайти у білих та чорних вишиваних сукнях, які стали основою колекції. Важливою деталлю є нитки наче незавершенного шиття: це символ частково втраченого з корінням зв’язку, який сьогодні українці мають шанс відновити. 

Дерево життя співзвучне з філософією бренду, який традиційно звертається до теми розквіту природи та жіночності. У колекцію увійшли не лише нові інтерпретації традиційного українського вбрання, а й квіткові та ніжні сукні, якими відомий POUSTOVIT.

Photo: Міша Кононенк
MU: Анастасія Премоленна
Models: Аліна Гончарук, Дарина Торопчіна