Ukrainian Fashion Week

«Перші ластівки». L.A.B by Ternovskaya x Dolya

«Перші ластівки». L.A.B by Ternovskaya x Dolya

Бренд L.A.B by Ternovskaya та ілюстраторка Ольга Дворянська представили нову колаборацію – лімітовану колекцію хусток із закодованими координатами «Ластівчине гніздо».

На новій хустці з любов’ю зображена карта світу, зіткана з меридіанів і паралелей, але під незвичайним кутом… Досить ввести у навігаторі координати GPS: N 44.25’50.599 E 34.7’41.7 ‒ і ці цифри перетворюються на емоції, пов’язані з дитячими спогадами, першим курортним романом, сім’єю або близькою людиною. ДНК бренду L.A.B by Ternovskaya нерозривно пов’язане з Кримом ‒ і завдяки художниці та дизайнерці Ользі Дворянській географічні коди півострова «зашиті» у прекрасні шовкові хустки та твіллі.

Весна – символ нового початку, на неї покладають великі надії та чекають змін. Кримський бренд L.A.B by Ternovskaya запустив новий для себе напрямок – дизайн аксесуарів. Перша колекція створена у співпраці з художником-ілюстратором Ольгою Дворянською, яка відома своїми fashion-колабораціями з Тіною Кароль та Ukrainian Fashion Week. На шовковій хустці зображена точка координат, в якій зашифрована не тільки безмежна любов бренду L.A.B до рідного півострова, а й точна широта і довгота замку «Ластівчине гніздо». «Ця велична будівля стоїть на самому обриві скелі й виглядає заворожуюче, адже побудувати замок в такому місці могла лише смілива людина, яка вміє мислити без обмежень. Сила таких місць полягає в їнійх популярності і, звісно, у можливості доторкнутися до чогось визначного. Воно дарує людям віру, що неможливе стає можливим», ‒ коментує дизайнерка бренду L.A.B Ольга Терновська.

Для створення стильних хусток і стрічок на руку було використано шовковий твіл. А мінімалістичний принт і стримана гама кольорів є віддзеркаленням останніх модних тенденцій. «З хусток стерся «пильний» стереотип, абсолютно змінився портрет того, хто їх носить, і варіанти використання. Хустки, крім стандартних варіантів, носять як топи, спідниці, жилети, незвичайні доповнення під піджаки і прикраси на голову», ‒ розповідає Ольга Дворянська. ‒ У принтах все частіше з’являються закодовані повідомлення, слова, що демонструють відкриту позицію. Я одразу погодилась попрацювати над реалізацією незвичайної ідеї, хоча й довелося поламати голову. Адже за, здавалося б, зовнішньою простотою і мінімалізмом криється глибокий сенс. Ідея, запропонована брендом L.A.B by Ternovskaya, зачіпає за живе і знаходить відлуння особистої історії. Мистецтво народжене говорити, надихати, відкривати очі, а головне ‒ об’єднувати», ‒ впевнена художниця.

На цій хустці творець ніби втрутився у звичну систему координат – і порушив хід речей. Головний меседж капсули – усі викривлені лінії сходяться в одній точці. Якщо ввести ці координати в Google Maps, то цифри «перетворяться» на емоції. Для багатьох ці емоції – поділ на минуле і майбутнє.

Фото: Віта Гроздицька

Модель: Юлія Хромцова

Стиль: Анна Красношапка

Beauty: Iryna Khomyakova