Ukrainian Fashion Week

Переможці Конкурсу Концепцій BFW 02/2024

Переможці Конкурсу Концепцій BFW 02/2024

Berlin Fashion Week продовжує підтримувати українських дизайнерів та Ukrainian Fashion Week у сезоні FW24-25

Українські fashion бренди BOBKOVA, DZHUS, GLÜCK CLOTHES та PLNGNS стали переможцями Конкурсу Концепцій від Fashion Council Germany та Cенату Берліну. Вони представлять свої колекції FW24-25 на наступному Berlin Fashion Week, який відбудеться 5-8 лютого 2024 року.

«Конкурс Концепцій дозволяє нам представити переможців, які показують, що Berlin Fashion Week — це справжня академія талантів. З приблизно 5000 компаніями та 25 000 співробітниками Берлін є найважливішим місцем для індустрії моди та творчості в Німеччині. Україна буде знову представлена, адже ми надаємо грант на проведення показу в лютому чотирьом українським дизайнерам. Для мене важливо, щоб ми продовжували висловлювати нашу солідарність… Я з нетерпінням чекаю реалізації концепцій, які втілюють інноваційні та стійкі ідеї та дають надію на надихаючий тиждень моди», – Майкл Біль, державний секретар з питань економіки, енергетики та операцій.

Співпраця Ukrainian Fashion Week та Berlin Fashion Week розпочалася ще у вересні 2022 року, адже BFW став одним із перших європейських тижнів моди, які підтримали Ініціативу “Support Ukrainian Fashion”, запущену Ukrainian Fashion Week після початку повномасштабного російського вторгнення для підтримки дизайнерів України. У вересні 2022 року у рамках Ініціативи UFW український бренд BOBKOVA уперше представив колекцію на Berlin Fashion Week. Відтоді Berlin Fashion Week постійно підтримує українських дизайнерів. Вони вже вчетверте стають переможцями Конкурсу Концепцій від Fashion Council Germany. 

Команда Ukrainian Fashion Week висловлює глибоку вдячність Організаційному Комітету Berlin Fashion Week за тривалу підтримку українських дизайнерів піл час війни та надання своєї платформи для маніфестації незламного таланту та стійкості української fashion індустрії.

Photo: BOBKOVA SS24 by Stefan Knauer at BFW