Ukrainian Fashion Week

Переможці конкурсу концепцій Berlin Fashion Week

Переможці конкурсу концепцій Berlin Fashion Week

Українські fashion бренди BOBKOVA, DZHUS, LITKOVSKA та PODYH представлять колекції SS24 під час Berlin Fashion Week 10-15 липня. Чотири українські дизайнери стали переможцями у конкурсі концепцій від Fashion Council Germany.

Нагадаємо, минулого вересня відбувся перший показ у межах співпраці Ukrainian Fashion Week та Berlin Fashion Week: український бренд BOBKOVA представив колекцію SS23 на BFW у рамках Ініціативи “Support Ukrainian Fashion” від UFW.

Fashion Council Germany вже вдруге проводить конкурс концептів, переможці якого отримують гранти на проведення fashion шоу та презентацій під час Berlin Fashion Week. Метою конкурсу є подальше зміцнення потенціалу та зростання галузі моди «Made & Designed in Berlin and Germany» та продовження солідарності з українськими дизайнерами.

«Формат «Berlin Contemporary» пропонує нам унікальну можливість підтримувати та просувати перспективні таланти, а також підтримати їх фінансово для представлення колекцій у рамках Berlin Fashion Week. Як молодим, так і відомим дизайнерам надається можливість представити свої творіння національній та міжнародній аудиторії», – коментує Скотт Ліпінскі, генеральний директор Fashion Council Germany.

Конкурс, фінансований Департаментом економіки, енергетики та державних підприємств Сенату Берліна та реалізований Fashion Council Germany, має на меті представити Берлін міжнародній громадськості як fashion центр та запропонувати досконалий дизайн. З 77 заявок, 18 концепцій отримали гранти, втіливши оригінальні дизайнерські ідеї в колекціях та засвідчивши характерну ідентичність бренду у запропонованих концепціях подій. Серед яких чотирнадцять німецьких переможців: Acceptance Letter Studio, Esther Perbandt, Fassbender, Haderlump Atelier Berlin, LML Studio, Milk of Lime, Namilia, ODEEH, Olivia Ballard, RIANNA + NINA, Richert Beil, Sia Arnika, SF1OG і William Fan. Окрім 14 німецьких брендів, нагороду отримали також чотири українські бренди, що символізує незмінну солідарність Fashion Council Germany з Україною та Ukrainian Fashion Week.