Ukrainian Fashion Week

Лукбук MALVA FLOREA SS22

Лукбук MALVA FLOREA SS22

Український бренд MALVA FLOREA представив лукбук колекції SS22.

Джерелом натхнення при створенні нової колекції для дизайнерки Мальви Вербицької стала легендарна Заха Хадід та її архітектурні проєкти. «Вплив світу архітектури потрапив у творче ательє бренду не випадково. Все почалося з роботи над власним проектом – будівництвом і дизайном будинку MALVA FLOREA. Цікавий досвід співпраці з архітекторами і дизайнерами інтер’єру відкрив для мене неймовірний талант Захі Хадід», – розповідає Мальва Вербицька.

Справжня представниця деконструктивізму, Заха Хадід руйнувала прийняті канони і розширювала рамки звичного простору, надаючи йому сильний і динамічний імпульс. Преса називала її «королевою кривої», яка звільнила архітектурну геометрію, надавши їй абсолютно нову виразну ідентичність. Натхненна футуристичними і надзвичайно складними спорудами Хадід, команда MALVA FLOREA спробувала відтворити подібні силуети і форми в тканині. «Це був виклик. Вигнуті лінії в звичних прямих формах, складний крій, створення фактур вручну, задум перспективи в одязі і, звичайно, динаміка і зручність», – ділиться Мальва Вербицька.

У колекції використані чисті лаконічні кольори з яскравим акцентом люмінесцентного салатового, а також натуральні тканини – шерсть, шовк, шифон, тафта. Ключові моделі: кроп-топи, бюст’є, брючні костюми і комплекти зі спідницями, сукні максі і міні довжини, дуті жилети і куртки, пальто. Варто відзначити відсутність звичних застібок в одязі, роботу з лацканами, розгорнутими в протилежні сторони, і тактильні враження від матеріалів.

Фото: Стефан Лісовський

Стиль: Марина Сандугей

Модель: Ірина Кравченко

Beauty: Євгенія Козлова

Сет: Єлизавета Гамшеєва