Ukrainian Fashion Week

LITKOVSKAYA ‒ ARTISANAL

LITKOVSKAYA ‒ ARTISANAL

Український бренд LITKOVSKAYA представляє екологічну демікутюрну лінію ARTISANAL. Ода традиціям і данина сучасності, міст між минулим і майбутнім, шанс дати речам друге життя ‒ у лінії втілено ключові цінності бренду. Усі вироби ARTISANAL виготовляють вручну і в єдиному екземплярі, а виробничий процес частково відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки у канву сучасного одягу.

Основа ARTISANAL ‒ традиційні українські килими «доріжка», перетворені на вбрання з кутюрним рівнем ручної роботи: сучасні, але сповнені правічної енергії. Для їх створення одяг і тканину поділяють на нитки, які потім скручують у клубки пряжі, щоб виткати з них нове полотно ‒ «доріжку» ‒ на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах за старовинною технологією. Досвідчені майстрині з Карпат використовують ту ж саму техніку, що і їхні пращури багато століть тому.

Для LITKOVSKAYA немає нового чи старого: усе, що нас оточує, це частина нескінченного кругообігу життя. Після того, як одяг більше не потрібен у його нинішньому вигляді, викидати його не треба ‒ розбираючи речі на нитки і клаптики, а потім надаючи їм нової форми, дизайнерка дає одягу шанс на нове життя. Для Лілі це екологічний спосіб зазирнути у вічність, вловити момент трансформації часу. Дотримуючись принципів екологічності та slow fashion, LITKOVSKAYA залишить лінію ARTISANAL міжсезонного. Лінія складатиметься з декількох моделей, завжди доступних для індивідуального замовлення, і щосезону її доповнюватимуть кілька нових дизайнів.