Ukrainian Fashion Week

KSENIASCHNAIDER X DL1961

KSENIASCHNAIDER X DL1961

Партнерство українського бренду KSENIASCHNAIDER з американським денім лейблом DL1961 розпочалось у березні 2022 року, коли DL1961 замовив у Ксенії образ для виставки “Indigo” у галереї Frieze в Лондоні. Інтерактивна виставка була присвячена дослідженню інноваційних та сталих технологій, які мають революціонізувати світову денім-індустрію. 

Для цієї виставки команда KSENIASCHNAIDER у Києві розробила та виготовила образ в авторській технології бренду denim fur. Після успіху, виробу на виставці, було вирішено розробити колекцію з ідеями дизайнерки Ксенії Шнайдер та виробництвом і експертизою DL1961.

“Коли я вперше познайомилась з Ксенією, я була настільки вражена тим, що вона може створювати з деніму”, – говорить Сара Ахмед, співзасновниця та головна креативна директорка DL1961. “Її унікальний дизайн та бажання продовжувати працювати навіть у складних умовах в Україні є доказом того, якою талановитою художницею вона є. Циркулярність, сталість та креативність – це лише декілька з багатьох цінностей, які є спільними для наших брендів, що робить цю співпрацю натхненням для всіх”.

Колаборація стала символом свідомої моди, жіночої підтримки та нових можливостей в роботі з денімом. DL1961 має стратегічне партнерство з Artistic Denim Mills у Пакістані, що дозволяє їм контролювати кожен етап виробничого процесу від волокна до готового виробу. Для цієї колаборації були використані лише екологічні матеріали, зокрема перероблена бавовна Recover.

Частина прибутку з продажів колекції буде перерахована до фонду United24.