Ukrainian Fashion Week

Історія бренду Elena Burenina

Історія бренду Elena Burenina

Elena Burenina – український модний бренд, в основі якого лежать принципи мінімалізму та деконструкції.

З нагоди дня народження дизайнерки Олени Буреніної, команда бренду поділилася цікавими фактами та рідкісними архівними кадрами.

Свій іменний бренд українська дизайнерка Олена Буреніна заснувала у 2006 році, ще студенткою третього курсу Київського національного університету технологій та дизайну. Восени того ж року Олена отримала Ґран-прі на Всеукраїнському конкурсі молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє» за колекцію «Амбівалентний архетип».

У 2007 році Олена Буреніна дебютувала на подіумі Ukrainian Fashion Week у межах платформи New Names. Колекція SS2008 отримала безліч позитивних відгуків у міжнародній пресі. Матеріали про показ опублікували видання Франції, Італії, Іспанії, Японії, Кореї та Бразилії.

У 2008 році колекція Elena Burenina «Душа в мегаполісі» була представлена ​​на міжнародному фестивалі моди в Італії та знову була відзначена Ґран-прі. Навесні того ж року Олена Буреніна на запрошення українського посла у Вашингтоні взяла участь у DC Fashion Week.

У 2009 році Олена Буреніна здобула перемогу в телевізійному проєкті «Pro Fashion» (аналог американського шоу «Подіум»), головною нагородою якого було навчання у лондонському Central Saint Martins College of Art and Design.

У 2013 році Олена спробувала себе в новій ролі ‒ дизайнерки інтер’єрів. Вона оформила простір київського бутіка Corner Concept Store. Стриманий чорно-білий інтер’єр з величезним настінним панно з лялькових голів високо оцінили інсайдери не лише світу моди, а й архітектури.

У 2017 році команда бренду Elena Burenina працювала над образами провідного міжнародного пісенного конкурсу Eurovision. Восени того ж року Олена Буреніна отримала нагороду «Найкращий дизайнер» від модного журналу ELLE.

Восени 2018 року на запрошення австрійського посла в Україні показ бренду Elena Burenina відкривав Vienna Fashion Week.

У грудні 2018 року Олена Буреніна відкрила Burenina store №1 ‒ свій перший монобрендовий бутік у Києві, за адресою Болсуновська, 21-23.

У 2019 році бренд Elena Burenina випустив повноцінну чоловічу лінію.

Наприкінці 2020 року продуктова лінійка бренду поповнилась ювелірними прикрасами. Знакові сережки з перлами, брошки-шпильки і серця тепер виконані зі срібла і золота.

Речі Elena Burenina носять Катя Осадча, Тіна Кароль, Макс Барських, Юлія Саніна, Соня Плакидюк, Алла Костромічова, Сергій Нікітюк, Надя Дорофєєва, Вікторія Тігіпко, Тимур Мірошниченко, Alloise, Jerry Heil та інші зіркові персони.