Ukrainian Fashion Week

FFFACE.ME x FINCH. Одяг для цифрових аватарів

FFFACE.ME x FINCH. Одяг для цифрових аватарів

Студія FFFACE.ME і бренд FINCH у межах Ukrainian Fashion Week 2021 презентували колекцію напівцифрового одягу в колаборації з сімома українськими та міжнародними digital-художниками, муралістами та дизайнерами.

У колаборації взяли участь: відома французька 3D-художниця Інес Альфа, київський мураліст Waone Interesni kazki, дизайнерка Сніжана Чернецька, AR-художники Денис Росієв та Олексій Єфремов, абстракціоніст Данило Манжос і AR-makeup artist Ксенія Лозицька. За словами творців, ця колекція – ще один крок переходу моди в цифрову площину.

Кожен з художників створив власний принт, який активує унікальний AR-дизайн при наведенні на нього камери смартфона з увімкненим Інстаграм-фільтром. Сама колекція складається з трьох видів фізичних речей: футболки, худі та світшота. Так, зручний базовий лук при зйомці контенту перетворюється на живий пульсуючий образ, який неможливо відтворити в реальності. Активувати AR-шар кожної з речей можна, відсканувавши QR-код, що надрукований на кожному предметі колекції. Автори обіцяють, що протягом року кожна річ колекції отримає у цифровий площині ще один AR-дизайн.

За словами творців, лімітований дроп є маніфестом моди нового покоління, а основна цінність колекції полягає в її утилітарності у фізичному світі та здатності привертати увагу й отримувати реакції у світі цифровому, тобто в соцмережах.

Як доказ ‒ колекцію одразу після показу приміряла перша українська цифрова інфлюенсерка Astra Starr.

Нову лімітовану колекцію можна придбати на сайті FINCH або через Instagram-акаунт FFFACE.ME.

«За допомогою цифрових технологій ми можемо бути більш вільними в нашій творчості, реалізувати те, що виходить за межі фізичних можливостей матеріалів і надати нашим образам більше сенсу. У таких технологій немає обмежень, тому з ними мода розширює свої кордони», ‒ зазначила Катерина Бякова, дизайнерка FINCH.

Нагадаємо, що в минулому році FFFACE.ME і FINCH запустили колекцію одягу, в якій один фізичний лук перетворювався на кілька цифрових луків за допомогою Інстаграм-фільтра.

Шоуріл колекції: