Ukrainian Fashion Week

Elena Burenina SS22 Sweet Hope

Elena Burenina SS22 Sweet Hope

Назва нової колекції Elena Burenina відсилає до рядків англійського поета-романтика Джона Кітса: “Sweet Hope, ethereal balm upon me shed, And wave thy silver pinions o’er my head”.

Сьогодні люди особливо потребують підтримки, яскравих кольорів, надії.

Надія на новий початок зчитується, насамперед, в колірному рішенні колекції: дизайнерка відійшла від своєї звичної чорно-білої гами, зробивши ставку на відтінки рожевого, зеленого і жовтого. Лаймовий, вершковий, небесно-блакитний, оливковий, ніжно-рожевий, фуксія — вони про щастя, про надію, про любов.

У цьому сезоні лаконічні брючні костюми (візитівка бренду) представлені поруч з короткими спідницями та складного крою топами, елегантними сукнями з драпіруванням, воланами та чуттєвими розрізами. Обрані матеріали — ніжний шовк, бавовна, шкіра і мереживо — також працюють на створення атмосфери свята. Романтичний настрій колекції підтримують аксесуари: сережки з перлинами і чокери із золотими вставками або прикрашені квітами. Назву «Sweet Hope» винесено на стильні шкіряні ремінці для смартфонів — результат колаборації Elena Burenina з лідером технологічних інновацій компанією Samsung Electronics.

Під час показу моделі виходили на подіум з новими флагманськими моделями Samsung: Galaxy Z Fold3 і Galaxy Z Flip3. Дівчата робили селфі, знімали відео, розмовляли по телефону. Саундтреком до показу став мікс Микити Потапчука (dj MYKYTA), в якому віртуозно поєднуються електронна і класична музика.

Зворушливий момент показу — фінальний вихід та уклін дизайнери — також не обійшовся без флагмана Samsung. На останній хвилині шоу Олена Буреніна під акомпанемент скрипки вийшла до моделей, щоб привітати гостей і зробити на камеру Samsung Galaxy Z Fold3 пам’ятне фото.

«Для мене партнерство з такою великою міжнародною компанією, як Samsung — велика честь і велика відповідальність. Мода і технології завжди йдуть пліч-о-пліч, і на нашому показі в рамках Ukrainian Fashion Week ми змогли це продемонструвати», — зазначила Олена Буреніна.

Крім актуальних останнім часом колаборацій, не оминула дизайнерка ще один важливий тренд — sustainable fashion. Частина речей у новій колекції була зшита з архівних тканин. Так, наприклад, шкіряна чоловіча сорочка з колекції «Sweet Hope» перегукується зі шкіряною сукнею з колекції «Cloud Dancer» FW20-21, а ефектний рожевий комплект з шортів і піджака з накладними бантом — «посилання» на костюм з «The Butterfly Effect» SS20.