Ukrainian Fashion Week

DEVOHOME переможець Green Product Award 2023

DEVOHOME переможець Green Product Award 2023

Вперше HempFur шуба українського sustainable бренду DEVOHOME стала переможцем престижної міжнародної нагороди Green Product Award 2023

Нагорода Green Product & Concept Award щорічно присуджується продуктам і концепціям, які виділяються з точки зору дизайну, інновацій і екологічності.  Цього року учасники з 40 країн подали рекордні 1300 заявок, продемонструвавши важливість ідей, продуктів, концепцій і матеріалів у формуванні більш сталого майбутнього. 

Шуба з конопляного хутра отримала нагороду Green Product Award 2023 у категорії «Мода».

«Ми перші в світі, хто розробив та пропонує інноваційне хутро на основі нетканого волокна із конопель як замінник натуральному та екохутру», — поділилась засновниця бренду Оксана Дево.

Загалом цьогоріч у категорії «мода» було номіновано 200 найкращих продуктів і концепцій.  Переможці були з Австрії, Китаю, Коста-Ріки, Данії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Нідерландів, Польщі, Словенії, Великобританії та Сполучених Штатів. 

«Проєкт конопляного хутра показує, наскільки непотрібним є розведення тварин лише для виробництва хутра, тоді як є рослинна альтернатива в моді, а також у сферах, де потрібна тепла тканина» — офіційна заява журі конкурсу Green Product Award.

Інноваційний матеріал HempFur, замінює тваринне й синтетичне хутро; за своїми якостями підходить для пошиття конопляних шуб. Також в Devohome виробляють натуральний конопляний утеплювач, який використовують для пальт, жакетів і жилетів як заміну пуху і синтетики, що зазвичай використовується в масмаркеті.

Бренд наголошує на тому, що при створенні HempFur вони свідомо ставляться до усіх ланок створення, не вбиваючи, а відновлюючи традиційне для України виробництво текстилю з конопель.

Церемонія нагородження відбудеться в Берліні  24 березня 2023 року.