Ukrainian Fashion Week

Благодійна ініціатива Sleeper

Благодійна ініціатива Sleeper

Український бренд Sleeper зняв відео про міфи, пов`язані з аутизмом. 10% коштів від продажу виробів у блакитному кольорі будуть перераховані у громадську організацію «Happy Today».

Кожного року 2 квітня у світі відзначають День поширення інформації про аутизм. Другий рік поспіль бренд домашнього одягу Sleeper підтримує світову ініціативу. У рамках нової кампанії Sleeper зняв відео, де разом із засновницею громадської організації «Happy Today» Анастасією Степулою розвіює найпоширеніші міфи навколо аутизму.

Sleeper записав ролик спільно з українською організацією «Happy Today», яка займається освітніми проєктами про аутизм. Її головна мета ‒ створити інклюзивний менталітет у суспільстві.

«Нам здається смішним і безглуздим, що раніше люди жили в полоні міфів, наприклад, про те, що Земля пласка. Але ми все ще живемо в полоні міфів і покладаємося на стереотипні судження про аутизм, ‒ коментує Анастасія Степула. ‒ Давайте довіряти науковій та достовірній інформації, а значить і поважати одне одного, таких схожих і різних».

Навколо аутизму існує велика кількість міфів. Однією з найбільш частих помилок є твердження, що аутизм це хвороба. «Аутизм ‒ це стан, це певний розлад розвитку людини, при якому певні навички є гіперрозвиненими, а інші ‒ не розвиненими взагалі. Хвороби лікують, а аутизм – ні», ‒ продовжує Анастасія Степула. Твердження про те, що погане виховання може призвести до аутизму, також міф. Є наукові припущення щодо генетики, але бувають випадки, коли серед однояйцевих близнюків один має аутизм, а другий ‒ ні. І на даний момент остаточних даних про причини виникнення аутизму немає.

Міфом ​​також є те, що люди з аутизмом агресивніші. Люди з РАС не виявляють агресії, якщо їх не провокують і не створюють напружених умов. Уявлення про те, що кожна людина з аутизмом або геніальна, або розумово неповноцінна, також є помилковим. Інтелект у людей з аутизмом варіюється так само, як і у людей без аутизму. Серед них є люди з надзвичайними когнітивними здібностями, а є й ті, у кого посередній розум.

Стосовно того, що люди з аутизмом не можуть бути самостійними в дорослому житті й адаптуватися до життя в соціумі Анастасія зазначає: є люди, які більш пристосовані до самостійного життя, а є ті, хто менш пристосовані. «Усі люди з РАС різні, і кожен із них ‒ всесвіт, індивідуальність. У кожного свій шлях, який залежить як від самої людини, так і від її/його оточення та умов».

Відео триває 3 хвилини і є на YouTube-каналі бренду:

Нагадаємо, Sleeper запускає благодійну акцію. Протягом усього квітня на речі бренду в блакитному кольорі та блакитних принтах діятиме 30% знижка, а 10% коштів від продажу будуть перераховані громадській організації «Happy Today».