Ukrainian Fashion Week

BEVZA NFT арт-ініціатива

BEVZA NFT арт-ініціатива

Український бренд BEVZA представляє NFT-ініціативу, спрямовану на розширення можливостей українських митців та підвищення впізнаваності сучасної локальної артсцени у світі. 

Креативна директорка бренду Світлана Бевза виступила кураторкою проєкту, спрямованого на зосередження уваги на молодих талантах і вже відомих українських митцях та їх популяризації на міжнародному рівні.

Processed with VSCO with 1 preset

«Я щиро вірю, що в нашій країні є багато талантів – художників, скульпторів, фотографів, які потребують представлення у світі. Вони абсолютно точно заслуговують на увагу міжнародної артспільноти і на такий самий рівень ліквідності, як і їхні колеги з інших країн. А NFT – це інноваційний спосіб зробити їх впізнаваними і сприяти можливості підвищення цін на їхні роботи», – коментує Світлана Бевза. 

У межах проєкту Світлана Бевза періодично обиратиме роботи з колекції певного художника та анонсуватиме їх у медіа та соціальних мережах бренду BEVZA. 

Для старту NFT-ініціативи Світлана обрала Машу Реву, одну з найпомітніших представниць артсцени з власним унікальним і впізнаваним стилем. Маша Рева вже брала участь у гучних проєктах у сфері моди й мистецтва: зйомка для книги бренду Jacquemus ‘Marseille Je T’aime’, декорації для показу Rodebjer і принти для бренду Rachel Comey. Попри те, що про роботи художниці вже писали авторитетні світові медіа, бренд BEVZA прагне звернути увагу ще більшого кола міжнародних галеристів, аукціонів та колекціонерів до діяльності Маші Реви.

«Для мене участь у цьому проєкті ‒ перший досвід такого роду і водночас експеримент. Хоча я прихильниця особистого контакту між глядачами та моїми роботами, думаю, NFT ‒ це ефективний механізм популяризації мистецтва, зокрема українського. Мені б хотілося, щоб у майбутньому роботи українських художників частіше купували колекціонери», – зазначила Маша Рева.