Ukrainian Fashion Week

Ретроспективний показ Elena Burenina відкрив Ukrainian Fashion Week No Season 2021

Ретроспективний показ Elena Burenina відкрив Ukrainian Fashion Week No Season 2021

Цього року український бренд Elena Burenina відзначає 15 років. Низку святкових подій з нагоди ювілею розпочав показ у новому сезоні Ukrainian Fashion Week. На головному подіумі у Мистецькому Арсеналі моделі представили найяскравіші образи різних років, починаючи з дебютної колекції «Амбівалентний архетип», за яку дизайнерка Олена Буреніна у 2006 році отримала Ґран-прі на Всеукраїнському конкурсі молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє». 

Глядачі могли простежити, як із плином часу змінювалась естетика бренду: від яскравих арт-експериментів, створених в часи навчання Олени у лондонському Central Saint Martins College of Art and Design, до мінімалістичних шовкових суконь та брючних костюмів, які цього сезону користуються великим попитом у Burenina store №1.

«Не віриться, що минуло вже 15 років відтоді, як я остаточно вирішила пов’язати своє життя з модою. Хоча, готуючись до цього показу і переглядаючи архіви, я зрозуміла, який великий шлях пройшла, скільки всього зроблено. Пам’ятаю, як у часи свого навчання в КНУТД я мріяла потрапити на Український Тиждень Моди і хоча б одним оком побачити, як відбувається fashion-показ. Якщо б мені тоді сказали, що зі своїми колекціями я об’їду весь світ, від Києва і Відня до Лондона та Вашинґтона, а на 15-річчя бренду відкриватиму Ukrainian Fashion Week ‒ я б не повірила. Усе це стало можливим завдяки підтримці друзів та колег, яку я відчуваю кожного дня», ‒ порокоментувала Олена Буреніна.