Ukrainian Fashion Week

Молоді українські дизайнери представили колекції на Neo.Fashion

Молоді українські дизайнери представили колекції на Neo.Fashion

Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів «ПОГЛЯД у майбутнє» проходить у 25-й раз, безперервно з 2000 року, відкриваючи нові імена в українській моді та підтримуючи нові молоді таланти, якими процвітає українська модна індустрія.

У рамках партнерства Ukrainian Fashion Week та Berlin Fashion Week п’ять фіналістів конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє 2024» показали свої колекції на Neo. Fashion – проєкті для молодих дизайнерів Berlin Fashion Week.

Анастасія Науменко 

У моєму творчому процесі я часто беру натхнення в українському авангардному мистецькому русі, зокрема в театральних виставах. Я обираю гострі теми, проблеми чи конфлікти в людині та оточенні або ж особистий «мистецький перформанс», який може викликати гострі почуття чи емоції.

У своїй останній колекції я досліджувала концепцію подвійності особистості та суспільства, яке їх створює — у статусах, бажаннях, здібностях, ідентичності та деяких внутрішніх дослідженнях. У такому розподіленні я також намагаюся досліджувати шлях зцілення, встановлюючи рамки реальності, навіть якщо вони складно поєднуються.

Колекція також частково натхненна кількома художниками: Метаморфозами Ребекки Горн, Хорхе Маккі та Говардени Пінделл, які апелюють до соціальних та політичних питань.

Марія Доброва

Колекція DOBROVA втілює динамічну енергію, духовність і свободу українського духу. Він передає сутність сміливої, розкутої жінки, яка впевнено крокує вперед, незважаючи на виклики.

Трансформовані українські символи виражені живописними мазками, які передають потужність нашої енергії. Від мирного неба до безкрайнього моря кожен предмет одягу символізує свободу та гармонію з природою.

Це не лише одяг — це маніфест жіночності, мужності та стійкості. Колекція створена для тих, хто впевнено крокує по життю, вірить у себе та прагне змін. Кожен образ підкреслює унікальність і силу власника, даруючи натхнення та впевненість.

Саша Ятченко

Моя колекція «Обладунки душі» натхненна самурайськими обладунками, які символізують силу та свободу. Багатошарова природа цих обладунків відображена в моїх дизайнах, де шари та текстури створюють унікальну глибину та складність. Кожен шар має своє значення та функцію, схожу на традиційну броню.

Я завжди поважала історичну цінність традицій, зачаровуючись унікальністю різних культур, і прагну інтегрувати їх елементи у свої образи. У колекції «Armor of the Soul» я поєдную японську естетику з вуличним стилем Нью-Йорка, поєднуючи берлінський гранж і самовираження Нью-Йорка, створюючи унікальне поєднання минулого та сьогодення. Я люблю грати з контрастом різних стилів і точок зору.

Мій стиль синтезує моду великого міста та динаміку вуличного стилю. Я прагну, щоб мої дизайни були сучасними , дозволяючи кожному виразити свою індивідуальність через моду.

Таня Метелко

У своїх роботах і творчих експериментах я прагну знайти нові естетичні форми та способи вираження невловимого відчуття прекрасного, поєднуючи різноманітні матеріали, предмети та ідеї в несподівані композиції. Крім того, на моє бачення сильно впливають різні театральні форми, які додають драматичні концепції та композиції в мої мистецькі проєкти.

Колекція «My Jewelries are Crimson» представляє людське тіло як найвищу форму мистецтва. У цій колекції я стилізую графіку елементів анатомії людини, щоб продемонструвати їхню безсумнівну та досконалу красу як ідеально скомпоновані витвори. Я досліджую динаміку їхніх ролей у дискусіях про сексуальність, людські стосунки, гендерні ролі, релігію та модифікації краси.

Єлизавета Костенко

Моя остання колекція досліджує еволюцію наших емоцій від початкової іскри мрії до відчаю усвідомлення того, що вона може ніколи не бути досягнутою. Протягом багатьох років у мене було багато нездійснених мрій, які спонукали мене досліджувати цю тему.

Беручи натхнення у триваючій війні в Україні та моїх нездійснених мріях, я прагнула створити колекцію, яка втілює цю концепцію.

Дизайни поєднують елементи особистої ностальгії та стійкості, вшановуючи незмінний дух тих, хто продовжує мріяти, незважаючи на життєві труднощі.

Credits: Gerome Defrance