Ukrainian Fashion Week

Vogue UA Showcase 2024

Vogue UA Showcase 2024

У Парижі 3 березня в межах офіційного розкладу Тижня моди вдруге відкрилася Vogue Ukraine Showcase — унікальна подія для української модної індустрії, що популяризує її на світовій арені. Цього разу вона охоплювала кілька частин. 

Цього року в центрі Парижа, неподалік Вандомської площі, за підтримки видавничого Дому Condé Nast та Федерації високої моди Франції відбувся другий Vogue UA Showcase. Він пройшов в оновленому форматі та складався з кількох частин. Перша – експозиція українських брендів, для якої кожен з дизайнерів підготував ексклюзивний образ, що розкриває сутність марки.

Друга частина – виставка світлин з фотоесе, яке для весняного числа Vogue Ukraine Edition знімав всесвітньо відомий британський фотограф в Україні. Презентація нового випуску відбулася під час відкриття Vogue UA Showcase.

Остання частина – це артпроєкт, оформлений у музейний gift shop, в якому можна було придбати колекційні видання Vogue, а також сувенірну продукцію, спеціально розроблену на честь заходу. Частина прибутку з продажів магазину буде направлена до фонду “Ветеранка”, з яким співпрацює видання.

“Нам важливо нагадати світу, що українська культура, мода та мистецтво посідають рівноправне місце на глобальній мапі, – розповідає Веня Брикалін, головний редактор Vogue Ukraine. – А де зробити це краще, ніж під час Тижня моди у Парижі? 2022 року ми отримали багато позитивних відгуків від гостей та учасників заходу, і це надихнуло нас продовжити проєкт. Дипломатія м’якої сили справді працює, і наша команда робить усе, щоб ім’я України звучало на світовій культурній арені”. Також гостей очікує відеозвернення першої леді України Олени Зеленської, яка протягом багатьох років підтримує українську модну індустрію та на власному прикладі демонструє, що носити Made in Ukraine – це почесно.

Офіційне відкриття Vogue UA Showcase відбулося за підтримки beauty-партнера MAKEUP.

Фото: Роман Горбун, Марія Павлюк