Ukrainian Fashion Week

UFW x ModaLisboa: NADYA DZYAK, DARJA DONEZZ, OMELIA

UFW x ModaLisboa: NADYA DZYAK, DARJA DONEZZ, OMELIA

Команда Ukrainian Fashion Week оголошує про нову міжнародну співпрацю в межах Ініціативи “Support Ukrainian Fashion” – українські модні бренди уперше представлять колекції на ModaLisboa.

Показ NADYA DZYAK, DARJA DONEZZ та OMELIA в межах офіційного розкладу ModaLisboa відбудеться 10 березня.

«ModaLisboa – це, перш за все, комунікаційна платформа. Про дизайн одягу, а також про цінності, які завжди керували нею: креативність, позитивні дії, конкретна та однозначна відповідь на контекст, у якому ми живемо. На Lisboa Fashion Week під девізом FOR GOOD це партнерство з Ukrainian Fashion Week надзвичайно важливе для нас, щоб підтримати дизайнерів, пропонуючи сцену, де їх роботи можна вільноо продемонструвати», – Едуарда Аббонданца, Президентка Асоціації ModaLisboa.

Команда UFW висловлює подяку колегам з ModaLisboa за підтримку українських дизайнерів у сезоні FW24-25 та приєднання до Ініціативи «Support Ukrainian Fashion». Подія відбудеться за підтримки Анастасії Білоус, fashion редакторки ELLE UA.

«Бути українським дизайнером сьогодні – це вночі ховатися від російських ракет у бомбосховищах, а вранці, незважаючи ні на що, йти на роботу і створювати неймовірні сукні.

Ми щиро вдячні Тижню моди ModaLisboa та Ukrainian Fashion Week за цю можливість. Для нас мода та креатив є мовою спілкування зі світом. Передати ситуацію в Україні – розповісти, що ми боремося і працюємо незважаючи ні на що, творимо красу і віримо в перемогу», – коментує Надя Дзяк, засновниця та креативна директорка NADYA DZYAK.

Третій рік повномасштабної російської війни команда Ukrainian Fashion Week підтримує дизайнерів України в межах Ініціативи “Support Ukrainian Fashion”, представляючи українських дизайнерів на світовій модній арені в міжнародних сезонах. За цей час Ініціативу Ukrainian Fashion Week підтримали 11 Тижнів моди в Європі та США, що надало можливість 69 українським модним брендам представити колекції, створені в Україні, міжнародним медіа, баєрам та прфесіоналам індустрії.

«Участь у фешн віку для мене — це не лише можливість продемонструвати свою колекцію, але й спосіб передати мої внутрішні почуття та емоції через моду…

Мої дизайни відображають сучасну реальність, де кожен день приносить невідомість та тривогу. Звуки повітряної тривоги, несподівані події — це все знаходить відображення у моїй колекції. Ще одним важливим аспектом є те, що моя колекція створювалась у період важких подій в Україні, але завдяки участі у ModaLisboa вона отримала можливість бути представленою у світі. Для мене це не просто одяг — це зброя та ефективний інструмент вираження себе та моїх ідеалів», – коментує Костянтин Омеля, засновник та креативний директор OMELIA.

Українські дизайнери продовжують створювати на противагу руйнації російської війни, а Ukrainian Fashion Week залишається вірним своїй місії – підтримувати індустрію та промотувати українські бренди на світовій модній арені. Сьогодні ця місія наповнена новими сенсами – через організацію участі українських дизайнерських брендів у міжнародних професійних подіях, створити для українських дизайнерів можливість отримувати замовлення на міжнародному ринку, що рятує та підтримує компанії, бізнеси та зберігає робочі місця сотень працівників модної індустрії в Україні.

«Моя команда знаходиться в Україні, і вони мої герої, адже разом ми створюємо прекрасне.

Кожен показ – це мить чистого мистецтва. Для мене Лісабон – особливе місто, місце сили і спокою водночас. Адже саме сюди я відвезла своїх дітей від жахів російської війни в Україні. Тут я знову змогла створювати красу, тому я з особливим хвилюванням чекаю шоу в цьому місті», – коментує Дар‘я Донець, засновниця та креативна директорка DARJA DONEZZ.

Останні три сезони Ukrainian Fashion Week уперше за 26-річну історію інституції відбулися не в Києві, а на міжнародних подіумах та платформах, показ NADYA DZYAK, DARJA DONEZZ, OMELIA на ModaLisboa стане завершальною подією четвертого міжнародного сезону – UFW International Season FW24-25.