Ukrainian Fashion Week

UFW SS25: Andreas Moskin показ

UFW SS25: Andreas Moskin показ

Andreas Moskin представляє колекцію SS25, натхнену естетикою бохо та українським поетичним кіно 1960-70-х років, а саме кінокартиною «Білий птах з чорною ознакою» Івана Миколайчука та Юрія Іллєнка. Створюючи колекцію, дизайнери Андрій Моськін та Андреас Білоус зверталися до тем ностальгії за втраченим та недооціненим, зустрічі свого та чужинського.

Традиційно для себе бренд представляє нове бачення класичного чоловічого костюма, хоча цього разу увага – на чоловічих блузах та сорочках, що відсилають нас до естетики народного одягу. Центральними елементами декору стають звичні для стилю бохо китиці, бахрома, поторочені краї та мереживо. Разом із пасмами з екошкіри ці рухомі елементи додають образам динаміки та плавності.

«Ми вирішили зробити льон основним матеріалом цього релізу, щоб підкреслити природність та легкість наших образів. Разом із тим лляна тканина увиразнює рустикальне коріння української культури», – розповідає співзасновник бренду Андреас Білоус.

Дизайнери поєднують сучасні силуети з традиційними національними орнаментами. Так, мінімалістична вишивка на сорочках додає образам асиметричності. Бренд переосмислює і традиційні аксесуари, працюючи з формою: капелюх-канотьє зі вставками з екошкіри та унікальний наплічник додають силуетам гостроти й асиметричності. «Рюкзак з екошкіри асоціюється з військовою перевіссю, неодмінно нагадуючи про нашу мілітарну дійсність», – розповідає співзасновник бренду Андрій Моськін. У свою чергу капелюх натхнений традиційним українським головним убором – брилем.