Ukrainian Fashion Week

UFEG продемонстрували biofashion-лабораторію та цифровий перформанс на Ukrainian Fashion Week

UFEG продемонстрували biofashion-лабораторію та цифровий перформанс на Ukrainian Fashion Week

Нова мода. Нові формати. Новий зміст

Четвертий сезон поспіль дизайнери UFEG беруть участь в Ukrainian Fashion Week, щоб ділитися власним баченням розвитку світу і моди на головній fashion-події країни. 

Поряд із традиційним catwalk show багатомірна сучасна мода потребує нових форматів, тож UFEG розширює ландшафт публікації своєї творчості. Цього сезону учасники підготували одразу два проєкти ‒ імерсивну експозицію та цифровий перформанс. 

Bio Fashion Lab: Grown Future

UFEG ‒ перша і єдина українська інституція, що займається найбільш екологічним і перспективним напрямком моди ‒ біодизайном. Об’єднуючись із вченими, ми будуємо взаємно корисні стосунки з природою. 

Гості Ukrainian Fashion Week побачили змодельовану дизайн-студію ХХІ століття ‒ biofashion-лабораторію, де досліджується потенціал мікроорганізмів у моді та створюється живий дизайн. Тут грибний міцелій перетворюється на біорозкладні аксесуари, водорості ‒ на біопластик, а пігментоутворення мікроорганізмів стає безпечною фарбою. «Making more better than less bad» ‒ саме цей підхід надихає нас на розвиток симбіотичної моди.

Digital Craft: Ukraine in New Postcard 

Що спільного між культурним і цифровим кодом? Хто такі крафтярі у віртуальному просторі? Як створюються діджитал-сукні з лози та гутного скла? UFEG оцифровує національну спадщину і пише новітню історію ремесел України під хештегом #digital_craft.

У трансляції на медіасервісі MEGOGO ожили digital-листівки наших студентів. На глядачів чекав перформанс UFEG, який поєднав фізичний і цифровий світи та започаткував основи майстерності українського діджитал-крафту. 

Художній керівник проєктів ‒ Марина Лосєва, засновниця UFEG, членкиня Української Ради Моди.