Ukrainian Fashion Week

the Coat by Katya Silchenko FW23-24

the Coat by Katya Silchenko FW23-24

Колекція FW23-24 сповнена новим прочитанням ДНК бренду the COAT через корсетні елементи, баски, округлі лінії та силуети кокону, що виконані в теплих мʼяких тканинах вовни та кашеміру. Вони дають відчуття обіймів та на контрасті з обʼємними формами пальто підкреслюють жіночність.

“У разі надзвичайної ситуації, коли людина проходить через неймовірний стрес, їй надають первинну медичну допомогу і потім одразу огортають в плед чи зігріваючу ковдру. Так ось, цей мʼякий плед і є прояв турботи про людину. Розумію, що зараз близько 90% людей проходять через важкі випробування, повʼязані з ментальним здоровʼям, тож працюючи над колекцією та особисто обираючи такі тканини як кашемір та вовна, перше про що я думала, – створити такі речі, що ніби шепочуть тобі «я про тебе подбаю», – Катя Сільченко, засновниця та креативна директорка бренду.

Вʼязані речі, ручна робота, копітке опрацювання підкладу та внутрішніх частин виробів  – все це створює відчуття турботливого дотику до тіла.

“Основна ідея виникла ще в ході роботи над колекцією. На етапі створення вже було зрозуміло, що це новий подих the COAT та інша глибина, абсолютно нове прочитання основних кодів бренду. Мова йде про таке необхідне заземлення, сповільнення, про роботу над собою та зі своїм внутрішнім світом. Все це вилилося в мʼякі фактури, лінії та силуети, приємні тканини та спокійну кольорову гаму.  В цій зйомці була створена концепція ідеального світу, де існує баланс між роботою та тим, що ти можеш бути ближче до природи та до себе справжнього. Ми створили такий образ офісу в полі як символ перехрестя зовнішнього та внутрішнього світів людини”, – Наталія Осадча, стилістка та продюсера проєкту.

Фото: Денис Маноха