Ukrainian Fashion Week

Moldovan Brands Runway March 2023

Moldovan Brands Runway March 2023

Щойно завершився Moldovan Brands Runway — модний захід у Республіці Молдова, мета якого привернути увагу до колекцій вітчизняних комерційних брендів одягу, партнером та ментором якого стала команда Ukranian Fashion Week. Кілька місяців консультацій та безпосередня робота команди UFW на майданчику проєкта в Кишеневі дали хороший результат і вкотре продемонстрували високий рівень, на якому працюють креативні індустрії України.

«Нас знають і цінують, нами захоплюються, у нас готові вчитися, з нами хочуть співпрацювати. Креативні індустрії України, в нашому випадку fashion індустрія, це місце нашого лідерства та авторитету. Ми маємо стимулювати інтерес до країни та збільшувати наш авторитет усюди, де це можливо. Наші воїни здобувають нашу славу в боях. Стійкістю і мужністю України захоплюється світ! Ми маємо зробити все, щоб нашу культуру знали, поважали та захоплювались нею так само, як і нашою армією. Україна – це українці. Нас мають бачити і чути» – вважає Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukranian Fashion Week.

Питання культурно партнерства та колаборацій між двома країнами обговорювалось і на короткій зустрічі Ірини Данилевської з міністром культури Республіки Молдова паном Сергієм Проданом.

Moldovan Brands Runway, на якому були представлені колекції провідних молдавських брендів та двох брендів з України – Sidletskiy та RITO – , організовано APIUS (Асоціація роботодавців легкої промисловості Республіки Молдови) та ZIPHOUSE у партнерстві з UFW, за підтримки Moldova Future Technologies Activity Funded by USAID and Sweden.

Дякуємо Міністерству культури та інформаційної політики України за сприяння у перетині кордону членам нашої команди.

SEKANA

TRICON MY VERIVAL

SIDLETSKIY

CORRECT

EVADEYA

ALINA BRADU

RITO

O’DEVALLE

L. STOROJUC

GEORGETTE

VISTLINE

IONEL