Ukrainian Fashion Week

LITKOVSKA FW23-24

LITKOVSKA FW23-24

У новій колекції On Air українського бренду LITKOVSKA, представленій 1 березня 2023 року в історичних залах Le Grand Rex у Парижі, дизайнерка Лілія Літковська запрошує нас у нову естетичну реальність повсякденного розкішного одягу, водночас підкреслюючи красу справжнього я:
Показ в одному з найвідоміших кінотеатрів у світі, On Air демонструє постійне перебування перед камерами, телефонами та дзеркалами, завдяки чому зазвичай ми звикли надягати маску перед світом (соціальних мереж). Зіштовхнувшись з неймовірним жахом після початку російської повномасштабної війни рік тому, українці більше не можуть дозволити собі одягати маски. Натомість вони виглядають такими, якими вони є: потреба вижити фізично та емоційно виявила їхню найщирішу сутність.

LITKOVSKA бачить і шанує красу внутрішніх цінностей і сили, повсякденного життя всупереч усьому. Лілія Літковська створює шик у грубій і зворушливій формі, майже індустріальний шик, прославляючи людину такою, якою вона є насправді, коли носить і відчуває одяг, і виражає себе в найщирішій формі.

Колекція On Air доповнена делікатними аксесуарами та прикрасами у формі коня, що відслиє до пастухів Карпатських гір та їхнійхтрадиції формувати конячок із сиру, як особливі подарунки для дітей та як оберіг для близьких. Символізуючи спільноту, майстерність і захист, LITKOVSKA поширює ці благословення на аудиторію, індустрію моди та тих, хто носить речі бренду.

З початку російської повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року Лілія Літковська знайшла притулок у Парижі та привертає увагу широкої міжнародної модної спільноти до тяжкого становища українців та рідної країни. Створена під постійний гул повітряних сирен, ракетних атак, відключень світла, перебоїв з опаленням і водопостачанням, проблем з логістикою та затримок тканини, колекція FW23-24 On Air, показана на Паризькому тижні моди, передає стійкість через кожне волокно та стібок.

Credits 

Sound design: Ivan Dorn 
Casting Director: Miro Raynov & Oliwia Jancerowicz
Beauty Team: Alexandra Vetrova
Photo: Antonio SO
Video: Kozubskyi Volodymyr, Ursulyak Oleksandr