Ukrainian Fashion Week

Конкурс «ПОГЛЯД у майбутнє» 2021 анонсує призовий фонд

Конкурс «ПОГЛЯД у майбутнє» 2021 анонсує призовий фонд

5 вересня у Мистецькому Арсеналі Ukrainian Fashion Council проведе фінал XXII Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє». Свої колекції у фіналі представлять 18 конкурсантів із 12 міст України. Партнери конкурсу – Ukrainian Fashion Week, International Young Designers Contest, Braun, Fondy.

«Одним із найважливіших напрямків нашої роботи є пошук та підтримка талановитих молодих дизайнерів. Fashion-індустрія не може існувати без постійного притоку свіжої крові. Ми створили в Україні унікальну послідовність проєктів – «креативну вертикаль» – яка дає змогу молодим дизайнерам з одного боку легко, а з другого боку свідомо входити у складний світ великої моди. Креативна вертикаль передбачає участь у конкурсі «ПОГЛЯД у майбутнє», після якого можна створити і показати невелику колекцію (до 12 образів) на платформі New Names, а потім – показати колекцію (до 20 образів) на платформі Fresh Fashion.

2021 рік став особливим для нашої роботи з молодими дизайнерами – Ukrainian Fashion Council втілила в життя велику комплексну програму New Generation of Fashion, яка була підтримана Українським культурним фондом. Усі фіналісти Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД  у майбутнє» 2021 стали учасниками цієї програми», – зазначила Ірина Данилевська, голова експертного комітету Ukrainian Fashion Council.

Цьогоріч пряма трансляція фінального шоу конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» буде доступна для перегляду в будь-якій частині світу на YouTube-каналі Ukrainian Fashion Week – 5 вересня о 20:00.

Під час фіналу журі визначить долю трьох офіційних премій конкурсу та однієї спеціальної.

Ґран-прі. Володар Ґран-прі конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» отримає ґрант на створення нової колекції від Єлизавети Юрушевої, бізнес-вумен, меценатки, готельєрки. Переможець отримає можливість участі у New Names в межах Ukrainian Fashion Week та представлятиме Україну на International Young Designers Contest.

Друга офіційна премія. Володар премії буде представляти Україну на International Young Designers Contest і також одержить можливість участі у New Names в рамках Ukrainian Fashion Week та отримає професійний подарунок від торговельної марки Braun – прасувальну систему Braun Care Style 7.

Третя офіційна премія. Дизайнер, що посяде третє місце, отримає професійний подарунок від торговельної марки Braun – прасувальну систему Braun Care Style 7.

Спеціальна премія імені Сергія Єрмакова за використання ручної роботи – як визнання майстерності та унікальності кожної речі. Партнером цієї премії стала платіжна платформа Fondy.

Сергій Єрмаков – відомий український дизайнер, якого не стало у 2021 році. Медіа називали його кутюр’є. Сам себе він називав «кравець».

Сергій Єрмаков присвятив життя професії, свого часу отримав запрошення від президента Синдикату Високої моди відвідати Париж та запрошення від Гілларі Клінтон зробити показ у США.

Дизайнер створював сукні виключно в єдиному екземплярі з використанням великої кількості ручної роботи. У 2006 році Сергія Єрмакова було названо «Гордістю Нації».

Оргкомітет конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» на вшанування пам’яті про талановитого українського дизайнера ухвалив рішення започаткувати спеціальну премію – нагороду дизайнеру, в колекції якого використано багато ручної роботи.