Ukrainian Fashion Week

FRESH FASHION: MILD POWER FW22-23

FRESH FASHION: MILD POWER FW22-23

Литовська дизайнерка Мільда ​Янкувєне (Milda Jankuvienė), засновниця бренду Mild Power, вдруге представила свою роботу на Ukrainian Fashion Week у межах платформи Fresh Fashion. Дебют відбувся минулої осені.

Для дефіле авторка підготувала 20 костюмів, деякі з них ‒ чоловічі. «У мене є кілька постійних клієнтів – бійців, які створюють образи для колекцій. Мені подобається працювати з чоловічою модою», – розповіла Мільда Янкувєне.

Цікаво, що останніми роками дизайнерку зацікавили частоти вібрацій і те, як вони впливають на людей. Наукові дослідження частоти тканин виявили, що тканини з найвищою частотою – це льон і вовна, тож саме ці матеріали домінують у колекції. Створюючи конструкції та текстури одягу, Мільда змішала актуальну боксерську тему Mild Power з жіночністю, доповнивши її «вібраційними» текстурами. Колекція створена на основі авторського візерунка з діамантів і сердець, що символізує владу через ніжність і любов: «Я люблю себе, своє тіло, свою душу і запрошую інших зробити те саме. Не для когось, тільки для себе». 

З осені минулого року Мільда ​Янкувєне викладає курс модного дизайну в Каунаському університеті прикладних наук: «Я познайомилася з цілою купою надзвичайно цікавих і талановитих людей. Це справді мотивувало мене і відкрило очі на те, які ми всі різні, веселі та дуже сильні. Потрібно лише вміти підключатися до правильної частоти».