Ukrainian Fashion Week

Екоспецпроєкт DZHUS: Unpacking

Екоспецпроєкт DZHUS: Unpacking

Український sustainable-бренд DZHUS у спецпроєкті “Unpacking” презентує fashion story та короткометражний фільм, які висвітлюють проблеми надмірного споживання та забрудненої екосистеми крізь призму алегоричної колекції DZHUS “Ecopack”.

Бренд DZHUS інтерпретував впізнавані види пакування у дизайні одягу, щоб привернути увагу до важливості повторного використання та переробки. Речі-трансформери DZHUS натхнені візуальними та структурними особливостями різноманітних коробок, пакетів та обгорток. Вони перетворюються на сумки, символічно мотивуючи до вибору багаторазової тари. 

Своїми багатоцільовими виробами з етичних матеріалів DZHUS демонструє можливість одночасно мінімізувати шопінг та розмаїтити гардероб. 

Відео та серія фото переносять глядача до найбільш засмічених зон Києва та області – рідних місць дизайнерки Ірини Джус, показуючи, що екологічна катастрофа – не ґротескна апокаліптична перспектива, а наша повсякденна реальність. DZHUS населяє локації примарними героїнями, що повстають із всюдисущого сміття – звалища, засміченого лісу чи поодинокого забутого ланч-боксу. Ці мутуючі екзистенції безперервно змінюють свою форму та довкілля. 

DZHUS акцентує на ще існуючому виборі між незворотними наслідками для людства та “хепі-ендом” для глави Антропоцену, показуючи різні способи використання кожної речі та протиставляючи консьюмеризм свідомому підходу до пакування.

Посилання на фільм:

Арт-директор і стиліст: Ірина Джус
Фотограф: Олексій Пономарьов @pnmrvalexey
Ідея фільму: Ірина Джус @irina.dzhus / DZHUS, Jorj Jorburj @jorburj, Ігор Даровський @igor_darovskyi / Whodidzis?
Режисери: Jorj Jorburj, Ігор Даровський / Whodidzis
Продюсер: Анатолій Ельгерт @anatoliielgert
Музика: Tyler Legat @tylerlegat
Оператор, монтажер: Jorj Jorburj / Whodidzis
Візажисти, hair-стилісти: Марина Рєзнік @reznick_m, Олександра Чернявська @sabotage_mua
Моделі: Аніта Стемковська @stemkovskaya / FP, Валентина Плющ @valentyna_omela / Direct, Kate Portman @kate.portmann / Kmodels, Світлана Опанасюк @svetkazelen / Model Scouting Bureau, Тетяна Савченко @sava_tati / Mimodels
Асистенти стиліста: Юлія Грибіник-Котляренко @spoonofmytaste, Дарина Трухачова @darynatrukhachova 

Колорист відео: Володимир Морозов Логістична підтримка: Олександр Дебич Технічна підтримка: Влад Рудник
Взуття з етичних матеріалів надано House Martin @housemartin_footwear