Ukrainian Fashion Week

Berlin Fashion Week Concept competition

Berlin Fashion Week Concept competition

Наступний сезон Berlin Fashion Week відбудеться з 4 по 8 лютого 2024 року. Департамент з економічних питань, енергетики та державних підприємств Сенату Берліна у співпраці з Fashion Council Germany знову запускає Конкурс Концепцій, у якому інноваційні формати презентацій та показів нагороджуватиметься грошовим призом. Метою є просування виняткових дизайнерських талантів та їхніх ідей, а також подальше стимулювання їхнього потенціалу зростання.

У липні 2023 року Berlin Fashion Week продовжив зміни, започатковані минулого сезону, і став прикладом різноманітності, інтеграції та стійкості своїх форматів, подій і показів. Літній випуск вразив творчою свободою та продемонстрував нову якісну грань. Дизайнери представили колекції в захоплюючих місцях по всьому Берліну.

Чотири українські модні бренди: BOBKOVA, DZHUS, LITKOVSKA та PODYH, які стали переможцями минулого Конкурсу Концепцій, також представили свої колекції SS24 на Berlin Fashion Week.

BOBKOVA



DZHUS


LITKOVSKA

PODYH

З метою продовжити підтримувати та просувати творчі таланти та їхні ідеї, Департамент економіки, енергетики та державних підприємств Сенату Берліна знову ініціює конкурс концепцій у співпраці з Fashion Council Germany. З 11 вересня 2023 року концепції можна подавати у двох категоріях:

STUDIO2RETAIL спрямований на підтримку форматів роздрібної торгівлі, креативних заходів та дизайнерів з Німеччини. Видатні інноваційні та стійкі концепції подій, які спрямовані на кінцевих споживачів і зосереджені на ключових темах сталого розвитку, інклюзії, освіти та спільноти, будуть нагороджені. Цього сезону п’ять найпереконливіших концепцій отримають до 5000 євро.

BERLIN CONTEMPORARY спрямований на видатних дизайнерів, які дотримуються екологічних та інноваційних підходів у своїх брендах і хочуть представити свої колекції професійній аудиторії на наступному Берлінському тижні моди. На додаток до визнаних дизайнерів, нові, захоплюючі та перспективні таланти також можуть подати свої заявки. У минулих сезонах презентаційні концепції переможців були особливо переконливими своєю креативністю, витонченим дизайном, високою якістю виконання та інноваційними шоу в знакових місцях.

У цьому сезоні BERLIN CONTEMPORARY знову нагородить чотирнадцять німецьких брендів і, на знак солідарності, чотири українських бренди грошовим призом на проведення показу. Мета – продовжити підтримку Ukrainian Fashion Week та креативну індустрію країни.

Концепції можна подати до 3 жовтня 2023 року. Деталі щодо умов участі за посиланням.

Переможців, яких обере журі з експертів галузі, буде оголошено наприкінці жовтня 2023 року.