Ukrainian Fashion Week

Як українські бренди працюють під час війни: NADYA DZYAK

Як українські бренди працюють під час війни: NADYA DZYAK

Behind the Scenes

Готуючись до сезону Ukrainian Fashion Week SS25, що триватиме в Києві з 1 по 4 вересня, команда UFW звернулася до учасників з питанням: «Як ваш бренд проживає часи повномасштабного вторгнення?». Чи можливо знайти натхнення для творчості й зберегти холодний розум для ведення бізнесу з редакцією ділиться Надя Дзяк — дизайнерка та креативна директорка бренду NADYA DZYAK.



Студія і виробництво NADYA DZYAK протягом 16 років знаходяться у Дніпрі.

Ми шили нову колекцію, а потім настала велика війна.

Це останній день, коли ми були у нашій студії великим колективом. 

Напередодні подій, коли страшна війна у нас все це відібрала. Забрала можливість творити, розкидала по світу. На дивані у студії NADYA DZYAK досі залишились шматочки тканин, зразки плісе та воланів, ніби завмерли… а на календарі відтепер назавжди 24 лютого.


Команда NADYA DZYAK — це родина зі спільними цінностями та прагненнями, це дуже близькі люди, які багато років поспіль разом. У червні 2022-го ми крок за кроком почали повертатися до роботи. Майже весь колектив зібрався знову, щоб працювати, творити й жити.


Згодом на звʼязок почали виходити клієнти: одні для покупок, інші — розповісти, що поклали у тривожну валізу спортивний костюм для фізичного комфорту і сукню NADYA DZYAK — для душевного спокою. Почалися замовлення й від іноземних партнерів-бутиків. 


Що було надважливим, так це безперервна діяльність нашого вірного партнера протягом 10 років — харківського підприємства, де народжується фірмове плісе бренду. Водночас багато підрядників й інших партнерів повернулись до роботи після перерв — це був знак діяти.


Любов і прихильність клієнтів, міцна родина команди NADYA DZYAK  — дві складові, які допомагають не зупинятися і розвиватися далі. Ми працюємо, віримо у нашу силу і незламність. Щосезону презентуємо колекції в Парижі, створили Альянс українських жінок-дизайнерів — UFWIA, де допомагаємо одна одній і підтримуємо, взяли участь у проєкті under air sirens, і тепер на бирках українських дизайнерів, які експортують свої колекції за кордон, можна бачити напис: «Цей виріб виготовлено в Україні під звуки сирен».


За останні роки завдяки ініціативі Support Ukrainian Fashion від Ukrainian Fashion Week ми брали участь в низці міжнародних Тижнів моди: London Fashion Week, Malta Fashion Week, Lisboa Fashion Week. Пишаємося, що після показу на London Fashion Week вийшло наше інтервʼю в газеті Independent, яка написала ще раз про руйнування Каховської дамби росіянами й про Дім-музей української художниці Поліни Райко. Також ми постійно беремо участь в благодійних заходах, опікуємося прихистком для тварин, донатимо, боремося, робимо все можливе, віримо в нашу перемогу і знаємо, що світло обовʼязково переможе темряву.