Ukrainian Fashion Week

Як українські бренди працюють під час війни: MARTA HOLOD

Як українські бренди працюють під час війни: MARTA HOLOD

Behind the Scenes

Готуючись до сезону Ukrainian Fashion Week SS25, що триватиме в Києві з 1 по 4 вересня, команда UFW звернулася до брендів-учасників з питанням: «Як ви проживаєте часи повномасштабного вторгнення?». Про власний досвід розповідає Марта Холод — засновниця та креативна директорка бренду аксесуарів MARTA HOLOD.


Попри початкове рішення залишатися у Києві, протриматись вийшло лише кілька місяців. Після багаторазових прильотів у будинок, де я жила і працювала, було вирішено тимчасово перевезти бренд MARTA HOLOD до Лондона. Ідея показати світу, на що здатні українські дизайнери, надихала і була своєрідною місією.


Знайомі британці дивувалися: вже через тиждень життя у Лондоні бренд MARTA HOLOD брав участь у заході Ukrainian Fashion Weekend задля підтримки української економіки та спільного збору коштів з фондом United Ukraine Fellowship на допомогу з протезуванням постраждалих під час війни.


Найскладніше за все професійне життя було створювати емоційно наповнену колекцію «Сірники», яку я продемонструвала в рамках спеціальної вечірньої програми London Fashion Week у 2023 році та присвятила подіям в Україні.

Ресурс для відновлення та натхнення я віднайшла в участі у благодійних аукціонах. На одному з них лотом було виготовлення ексклюзивного капелюха від бренду MARTA HOLOD. Жінка, яка здобула перемогу у торгах, забажала аксесуар до свого образу на найвідоміші у світі щорічні кінні перегони — Royal Ascot, де завжди присутні члени королівської сім’ї. Її замовлення стало продовженням теми та водночас початком історії створення нової колекції, яку я продемонструвала на London Fashion Day.

Другим джерелом емоційного відновлення була краса лондонських парків, саме ними натхненна колекція, яку буде представлено у Києві на Ukrainian Fashion Week SS25 на початку вересня 2024 року.

Наразі вся діяльність бренду MARTA HOLOD присвячена українцям. Їхнім душам та серцям, які згорають і, здається, ніколи не відновляться. Вони горять як сірники, випромінюють світло душі, згорають до кінця, але щоразу збирають себе заново з попелу. І щоразу попелом малюють новий арт. Новий сенс. Нову надію.