Ukrainian Fashion Week

Як українські бренди працюють під час війни: DELEGAN

Як українські бренди працюють під час війни: DELEGAN

Behind the Scenes

Готуючись до cезону Ukrainian Fashion Week SS25, що триватиме в Києві з 1 по 4 вересня, команда UFW звернулася до учасників з питанням: «Як ваш бренд проживає часи повномасштабного вторгнення?». Цього разу дізнаємося про деталі у дизайнерки бренду елегантного жіночого одягу DELEGAN — Оксани Делеган.


DELEGAN було засновано у липні 2022 року, коли усі мрії здавалися зруйнованими. Та саме тоді ми поставили за мету відроджувати віру в майбутнє з найглибших куточків серця. Усвідомивши, що успіх не є перманентним, команда сфокусувалась на «тут і зараз», залишивши минулі стратегії та переконання позаду. Насамперед відчутно змінилися стосунки всередині колективу: міцними пріоритетами стали довіра та підтримка, адже все, що ми мали — спільні надії та цінності як основа для рішучих та сміливих дій.


Усе виробництво DELEGAN — в Україні, тож фізичні процеси також зазнали змін та ускладнень від початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, постачання матеріалів з Європи, на зразок шовкових та бавовняних ниток, фурнітури, протягом довгого часу було неможливе.


Ще один знаковий період — масові знеструмлення по країні, коли ми вкотре переконалися у завзятості та стійкості українок. Майстрині вишивали при свічках, з шумом генераторів на фоні та з усіма можливими допоміжними носіями під рукою роботи.


Таких моментів було багато: коли попри всі перепони перехоплює дихання і тіло працює на енергії жаги до власних перемог. Оглядаючись, я розумію, що саме такі миті додають стимулу не зупинятися та йти до нових звершень. І саме тому незамінною частиною ДНК бренду DELEGAN є досвід українських майстринь, в який вкладено душу. Тільки такою працею вдається відновлювати, зберігати та збагачувати культурну спадщину.


Ми ж своєю чергою усім серцем шануємо й що разу відшукуємо стародавні техніки та матеріали, з гордістю інтегруючи їх в сучасність та моду поза часом. Цьогоріч DELEGAN вперше був представлений в Парижі, де ми знайомили іноземців з українською сучасною культурою та розповсюджували світом.

З вірою у серці ми творимо нову реальність та робимо все можливе, аби цінне минуле існувало не лише на світлинах та в музеях, але було частиною сучасного життя.