Ukrainian Fashion Week

Як українські бренди працюють під час війни: APSARA

Як українські бренди працюють під час війни: APSARA

Behind the Scenes

Готуючись до сезону Ukrainian Fashion Week SS25, що триватиме в Києві з 1 по 4 вересня, команда UFW звернулася до учасників з питанням: «Як ваш бренд проживає часи повномасштабного вторгнення?». Ми поспілкувалися з Юлією Псарьовою, дизайнеркою та засновницею бренду APSARA, щоб дізнатися про її досвід.  

Лютий 2022-го до повномасштабного вторгнення був дуже насичений, велися активні піар-кампанії та налагоджувалася різного роду співпраця після виступу на UFW, коли передові ЗМІ виокремили наш показ в трійку кращих за сезон. Відчувався значний підйом бренду. 

Найбільша цінність та водночас наша найбільша втрата – люди, з якими ми співпрацювали або планували. Вони змушені були виїхати, хоча, слава богу, частина із них повернулася в Україну. Із звичного робочого циклу бренд випав на кілька місяців, в першу чергу через стресовий фактор та відчуття недоцільності в даний момент будь-якої творчості та моди. Тоді ми зосередились на плетінні маскувальних сіток для військових. Проте вже з літа повноцінна робота в APSARA не лише відновилася, але й розширилася. Завдячуємо цим нашим клієнтам в Україні і закордоном, які робили покупки, щоб підтримати бренд та відчути частинку дому. 

Не дивлячись на складнощі, ми зберігаємо свій ДНК та водночас розширюємо лінійку базових речей. Разом з тим збільшилися можливості виходу на зарубіжний ринок, оскільки українці зараз майже всюди і допомагають популяризувати та розвивати проекти вітчизняного бізнесу.

Ми також радіємо, коли є можливість стати корисними і доєднатися до доброчинних проєктів. Бренд співпрацював з магазином KAPSULA, який організовував зйомку у підтримку жінок із Маріуполя. Також взяв участь в благодійному показі UKRAINIAN FASHION FILM FESTIVAL в Каннах, де збирали кошти на автомобілі швидкої допомоги. Окрім того, APSARA була присутня на благодійному ярмарку в місті Берген, що проходив за підтримки Weave World та Shevkonord для збору на реабілітацію військових.

Ми з командою зрозуміли для себе, що навіть у найтяжчі періоди, щоб не впасти духом, ми намагаємося працювати по мірі сил, адже бездія – руйнує. А ще важливо не забувати про свій орієнтир та не сходити з наміченого шляху. Великі подорожі складаються із маленьких кроків.