Ukrainian Fashion Week

RUSLAN BAGINSKIY фіналіст ANDAM 2023 Fashion Award

RUSLAN BAGINSKIY фіналіст ANDAM 2023 Fashion Award

Український дизайнер, Руслан Багінський, переможець української премії Best Fashion Awards у номінаціях Найкращий дизайнер аксесуарів (2017-2020) та The Breakthrough Of The Year (2021) став фіналістом престижної французької премії ANDAM 2023 Fashion Award.

Премія ANDAM (Association Nationale pour le Developpement des Arts de la Mode — Державна асоціація розвитку мистецтва моди) заснована Наталі Дюфур у 1989 році як спільний проєкт Міністерства культури Франції та організації Defi Mode. Спочатку конкурс асоціації був виключно для дизайнерів, що проживають у Франції, але з 2005-го року участь стала можливою і для міжнародних учасників. За роки існування премії асоціація допомогла таким талантам як Мартін Маржела, Джеремі Скотт, Гарет П’ю, Крістоф Лемер, Ентоні Ваккарелло, Гленн Мартенс та багатьом іншим.

Цього року вперше фіналістом престижного модного конкурсу в категорії аксесуари став український дизайнер – Руслан Багінський. Претендентами на премію Accessories Prize також стали паризький ювелірний бренд Panconesi та лондонський ювелірний бренд Alighieri.

Окрім грошової премії, переможець кожної з премій ANDAM отримує можливість роботи з ментором – професіоналом фешн-індустрії, що протягом року супроводжує дизайнера і допомагає з розвитком бренду. В категорії аксесуарів ментором переможця цього року стане представник французького дому Hermes – Гійом де Сейнес.

Фінал конкурсу відбудеться в Парижі 30-го червня. В додаток до постійного журі, що складається з державних і приватних спонсорів і професіоналів моди, цього року приєдналися – супермодель Джіджі Хадід, Франческа Беллеттіні, президент і генеральний директор Yves Saint Laurent, Ріккардо Белліні, президент і генеральний директор Chloe, Бруно Павловскі, президент Chanel, Франсуа-Анрі Піно, голова правління та генеральний директор Kering Fashion Group, Сідні Толедано, голова та генеральний директор LVMH Fashion Group.