Ukrainian Fashion Week

DZHUS FW23-24 на Milan Design Week

DZHUS FW23-24 на Milan Design Week

CONTINUUM  – це мультидисциплінарна інсталяція на Milan Design Week 2023. Шоурум CONTINUUM презентував самобутню творчість п’яти українських візіонерів: DZHUS, FAINA, SOLOMIA RCS, DINARA KASKO, ARBORETUM. Місією проєкту стала промоція унікального синтезу дизайну, моди, ремесла, музики, кулінарії та парфумерії на міжнародному рівніза допомогою інтерактивного шоукейсу на атмосферній локації.

Проєкт CONTINUUM реалізовано за підтримки United States Agency for International Development (USAID)в рамках Competitive Economy Program в Україні.

Перформанс DZHUS у просторі CONTINUUM став унікальним і захоплюючим досвідом, адже дизайнерка Ірина Джус власноруч видозмінювала предмети гардеробу перед глядачами. Саундтрек до шоу створив авангардний музикант EYIBRA. Взуття з етичних матеріалів надано House Martin.

Колекція DZHUS “TRANSIT”- це багатоцільові вироби складного крою, призначені для різних потреб, погодних умов і дрес-кодів. Трансформації луків віддають шану внутрішнім змінам, яких зазнали українці в непереборних обставинах. Думаючи про своїх співвітчизників, багато з яких, втративши все, мусили прийняти нові іпостасі власного буття, дизайнерка прагнула в символічний спосіб передати цю невідворотну зміну. Колекція FW23-24 складається з архітектурних силуетів, універсальних у застосуванні: штани перетворюються на сукні, пальта стають комбінезонами, рукави модифікуються в капюшони. Одяг трансформується в аксесуари, сумки й навіть біжутерію. Більшість дизайнів натхнена кишенями й сумками, втілюючи алегорію процесу евакуації, через який пройшли мільйони. Беручи з собою лише те, що могли нести, люди не залишали осторонь символічні дрібнички. У деякі образи закладено перетворення утилітарного унісекс-луку на делікатний жіночний силует або навпаки – це алюзія на особистісні зміни під впливом форсмажорних обставин, що обумовлюють болісні рішення. Акцент колекції – комбінезон, що інтепретує бронежилет, а той трансформується в пальто з ажурним каптуром, мов матеріалізуючи ангела-охоронця незламної нації.