Ukrainian Fashion Week

Капсульна Колекція BOBKOVA x SCHEIDEMANN

Капсульна Колекція BOBKOVA x SCHEIDEMANN

Нова капсульна колекція української дизайнерки Крістіни Бобкової та фотографки Анни Шайдеманн, яка поєднує в собі новий погляд на старі традиції та апсайклінг, натхненна мистецтвом шиття костюмів. Запуск співпраці BOBKOVA x SCHEIDEMANN знаменує кульмінацію глибокої прихильності Анни Шайдеманн до традиційного одягу та її досліджень Hessische Trachten. Протягом минулого року українська дизайнерка Крістіна Бобкова та фотографка Анна Шайдеманн розробили та створили унікальну колекцію з 32 унікальних предметів ручної роботи, які тепер доступні в ексклюзивно перероблених колабораціях.

Хоча дві жінки були близькими друзями протягом багатьох років, рішення Крістіни Бобкової втекти до Марбурга, коли почалася повномасштабна війна проти України, ще більше зблизило їх, швидко наштовхнувши на ідеї можливої творчої співпраці для модної колекції. Анна Шайдеманн: «Мене дуже надихнула краса Hessische Trachten, історичного стилю одягу, що бере свій початок у 16 столітті, на який я натрапила під час свого занурення в історію країни після переїзду сюди з України. Це нагадує мені про коріння нашої рідної країни, тому я почала свій проєкт зі зйомок традиційних католицьких і євангельських традиційних костюмів у Марбурзі-Біденкопфі (Середній Гессен) – і відтоді мотиви повторюються в моїй практиці».

У Бобкові вона знайшла ідеального партнера, щоб поділитися естетичною та культурною чутливістю, щоб перетворити своє бачення на спільну модну колекцію. У процесі розробки обидві жінки вивчали старовинний національний одяг Середнього Гессену: «Книги, виставки – ми все вбирали і використовували для нашого натхнення! Для нас відчинили не лише двері музеї, а й архіви, де ми працювали зі старрвинним одягом у рукавичках», – коментує Крістіна Бобкова.

BOBKOVA X SCHEIDEMANN втілює поєднання мінімалізму та вінтажу

Філософія апсайклінгу є основою капсульної колекції BOBKOVA x SCHEIDEMANN, втілюючи спадщину традиційного ремесла в сучасний вимір. Бобкова та Шайдеманн ретельно обирають речі з антикварних та вінтажних магазинів, перетворюючи оригінальні спідниці та блузки на піднесені повсякденні речі.

Колаборація BOBKOVA X SCHEIDEMANN демонструє поєднання мінімалізму та вінтажу. Сукні прямого та А-силуету відображають фірмовий мінімалістичний стиль колекцій BOBKOVA, але вони прикрашені оксамитовою обробкою, шовковими та мереживними стрічками. У цій співпраці плісировані класичні спідниці перероблені в сарафани та сукні, особливо підкреслені вінтажними німецькими національними косами. Крім того, колекція переосмислює типові гессенські крої традиційних німецьких сорочок, піджаків і чоловічих штанів, включаючи знімні деталі, такі як коміри, манжети та пояси.

Колірна гамма колекції – класичний чорний і відтінки зеленого від світло-шавлієвого і трав’яного до насиченого темно-зеленого, бордового і пудрово-рожевого. Светри ручного в’язання Анни Scheidemann, також виготовлені з переробленої пряжі за технологією та дизайном Крістіни Бобкової. В усій колекції можна знайти елементи ручної роботи, зокрема ґудзики, вишивку та реставрацію старовинних стрічок, зроблені українськими майстринями. Якщо уважніше розглянути оздоблення кишень пальто, комірів жакетів, сорочок, суконь і поясів, то видно, що вони виготовлені зі старих (ще з ХІХ ст.) матеріалів і тасьми. Аксесуари колекції включають знімні комірці, стрічки та банти, натхненні трахтенами Гессена. Підвіски сережок із позолоченої латуні виготовлені з перероблених старовинних ґудзиків.

«Передаючи образ Hessische Tracht у формі оновленої та водночас позачасової колекції, ми можемо гарантувати, що ця цінна частина культурної спадщини залишиться живою для майбутніх поколінь. Ми глибоко вдячні нашому партнеру SO/Berlin Das Stue за підтримку нашого бачення та запуску, а також директорам і людям, які з ентузіазмом ділилися з нами тонкощами професій у своєму регіоні та сприяли цьому проєкту», — коментує Анна Шайдеманн.

«SO/Berlin Das Stue зосереджується на чудовій модній співпраці. Ми щасливі, що можемо підтримати бачення Bobkova x Scheidemann і провести захід, який ідеально вписується у філософію нашого бренду», – зазначає Клаудія Вагнер, менеджер з маркетингу в SO/Berlin Das Stue. Презентація колекції відбудася 31 травня, де гості мали змогу ознайомитися з колекцією в інтимній обстановці разом із дизайнерами та вперше побачити лукбук, знятий Анною Шайдеманн.

Credit: Anna Scheidemann